PRESSEMELDING april 2024 – NORSK

RAMCO med fornyet tillitt hos Equinor, Kontrakt verdt 120 millioner NOK i året

Ramco, som er spesialist på klargjøring, inspeksjon, overflatebehandling og preservering av OCTG (oil country tubular goods) har sikret seg en langsiktig kontrakt med Equinor. Dette gir oss stabil sysselsetting og strategiske vekstmuligheter, forteller daglig leder Arild Moe, fra hovedkontoret i Florø.

– Ramco er tildelt 80% av volumet av olje- og gassrør som går fra Equinor på Fjord Base i Florø til kontinentalsokkelen. Fra Sandnessjøen og Hammerfest er vi tildelt 100% av volumet. Det betyr at vi bygger opp en ny avdeling på Polarbase i Hammerfest, ­som er forsyningsbase for olje- og gassvirksomheten i Barentshavet. For oss er det strategisk viktig å være nær Barentshavet, der veksten kommer, presiserer Moe.

Langsiktig kontrakt
Med hovedkontor i Florø og driftsbaser i Stavanger, Sandnessjøen og nå snart i Hammerfest leverer Ramco tjenester til alle de store operatørene og rørprodusentene. Ramco har i mer enn 25 år klargjort rør for offshore drift – og med dagens nye kontrakt er de sikret arbeid de neste 5 årene, med en opsjon på 2 + 2 år. Det vil si frem til 2033. Dette er viktig for oss som selskap og ikke minst for våre 110 ansatte og lokalsamfunnene vi opererer i.

Fornyet tillitt
Dette er tredje gangen Ramco inngår langsiktig kontrakt med energigiganten Equinor. Vi kan se tilbake på godt samarbeid siden vi signerte første kontrakt i 2008. Fornyet tillitt ser vi på som et signal på høy kvalitet i arbeidet vi leverer.

Stabilitet og utvikling
Vi jobber i et konkurranseutsatt marked, og har vært gjennom en turbulent tid med pandemi og uro i verden. Den langsiktige kontrakten med Equinor sikrer oss stabilitet, som gjør oss i stand til å investere i våre medarbeidere og lokaliteter. Vi har hele tiden bygget opp ekspertisen vår på klargjøring av rør til olje- og gassindustrien, og er opptatt av å utvikle teknologien videre. Vårt mål er å sikre kostnadseffektivitet, sikkerhet og bærekraft. Vi ser fram til å utvikle oss videre og skape arbeidsplasser langs hele norskekysten, fra Stavanger til Hammerfest.

KONTAKTPERSON:

VEDLEGG:

Logo
MD Arild Moe
Arbeidsbilde fra Ramco

Arild Moe - Ramco Norway AS - ramco.no

RAMCO

Ramco er ledende leverandør av klargjøring og vedlikehold av OCTG (Oil Country Tubular Goods), og har levert utmerket service globalt i mer enn 40 år. Ramco spesialiserer seg på klargjøring av rør til offshore bruk, med inspeksjon, innvendig og utvendig overflatebehandling og korrosjonsbeskyttelse av OCTG, brukt i lete- og produksjonssektoren i olje- og gassindustrien.